Geomantija u našem domu
   
 
 
Istraživanje i analiza
   
 
 
zaključak istraživanja
   
 
  Transformacija energija
   
 
 
Nacrt kozmograma za litopunkturu
   
 
 
Klesanje kozmograma
   
 
 
Kozmogram
   
 
  arhitektonski plan za optimalni tok energije
 
 
geomantija u našem domu
Mjesto od kojeg možemo krenuti  i drugim "očima" pogledati ga, je naš dom. U njemu najviše boravimo i mi i naša obitelj. Međusobno smo jako povezani i svojim postojanjem u njemu  utjećemo na njega isto kao i on na nas. Svojim energijama ili nas podržava ili nam šteti. Prostor ima vitalnoenergijsku,  emocionalnu,  mentalnu i duhovnu razinu.  Živo je biće i pamti sve: ljubav, radost, tugu, ljutnju; pamti izgovorene lijepe i ružne riječi, pamti uvrede, a i pohvale. Sve je u redu s ugodnim posljedicama, izazov su one neugodne koje nam zaista ne čine dobro.

Ako je u prostoru, kojeg smo nedavno kupili, naprimjer umrla osoba puna strahova, velika je mogućnost da su oni još u prostoru. Obitavajući ovdje duže vrijeme, strahovi polako počinju obuzimati i nas. Nakon nekog vremena postajemo "bez razloga" strašljiviji nego inače... Naravno, odgovornost nije samo na prostoru. Naš strah spojio se sa strahom iz prostora i nastao "slon" u našem malom domu.

Nakon transformiranja ovakvih i njima sličnih energija, stvara se prostor koji može "disati" i u kojem se može" disati", stvara se prostor koji podržava naša dobra raspoloženja i našu kreativnost, stvara se prostor kojim teku izvorne energije...
 
istraživanje prostora

Prva faza je faza istraživanja prostora. Na nacrtu vašeg stana, kuće, poslovog prostora, odredimo izvore energije: točku uzemljenja, kreativnosti, partnertstva, yin i yang, pleksusa, izvor srčane energije, točku komunikacije i ostalo. Sve provjerimo u prostoru i ustanovimo kakav je protok i koliki je potencijal pojedine točke. Tamo gdje je oslabljen ili gdje je blokiran aktivirat ćemo promjenu zvukom u drugoj fazi.

Posljedice blokada pojedinih točki utječu na život ukućana. Naprimjer, blokirana točka uzemljenja može dovesti do otežane materijalizacije ideja, (jednostavno rečeno, manje ili bez novca) na primjer gubitak novca. Rekli bismo da prostor ne podržava priljev novca. Ovdje bih ponovila da je najvažniji čovjek i njegovi stavovi. Senzibilnije osobe su podloznije utjecaju prostora.

Ako u prostoru dominira srčana energija, ukućani se mogu osjećati vrlo radosno, s osjećajem prihvaćanja i razumijevanja. Isto tako, svatko tko dođe u taj dom ponovo će rado doći. Ako je pak, ta ista točka blokirana, jedni prema drugima mogu se odnositi hladno, svađati se ili biti pretežno tužni, ovisno koja emocija dominira u njihovoj dnevnoj sobi.

Dakle, u ovoj fazi očitamo kretanje energije, emotivni život i mentalne programe usidrene u prostoru. Blokade su obično povezane na više razina, npr. ako je blokirana točka pleksusa na energijskoj razini, na osjećajnoj može biti strah od egzistencije i velika mučnina, a na mentalnoj prati "što ako ostanem bez posla, kako ću preživjeti ovako?"

Vazno je znati da za sve postoji "lijek".
Radimo na našem prostoru ako želimo da se razvija zajedno s nama...

 
uspostavljanje protoka energije

Druga faza je faza promjene ili transformacije blokiranih točaka i poticanja izvornih kvaliteta koje su oduvijek ovdje. Promjenu radimo zvukom i vizualizacijama. Ovo je prilično zahtjevna faza, pogotovo za starije prostore, kao što su stare jezgre gradova. Stoljećima nataložen osjećajni otpad ima velike otpore. U takvim prostorima potrebno je više strpljivog i nježnog rada. Nježnošću i suosjećanjem tope se i najtvrdokorniji otpori, baš kao i kod ljudi. Potrebna su dva do tri tretmana, vrlo rijetko četiri.

Kad je transfoirmacija učinjena, prostor počinje dolaziti u sklad s izvornim energijama i taj proces traje nekoliko mjeseci. Kod nekih duže, kod nekih kraće... Nakon ove faze, naš prostor svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduje...

 
litopunktura za sklad

Treća faza je faza postavljanja litopunkture. Našem prostoru je potrebna pomoć i podrška kako bi mogao svakoga dana u svakom pogledu sve više napredovati. Radimo to na način da isklešemo u kamenu kozmogram i ugrađujemo ga na točno određene točke i s određenom namjerom. Postavlja se sistem koji podržava danonoćno promjene u prostoru. Klesani rad u kamenu nazivamo kozmogram.

U zatvorene prostore postavljaju se kamene ploče na zid, u nekim slučajevima u pod, a na otvorenom postavljaju se kameni stupovi. Cjelokupni rad naziva se litopunktura, (litos-kamen, punktura - točka) odnosno postavljanje kamenih radova na posebne točke ovisno o tome što se želi podržati i ćemu se želi dati poseban poticaj. Slično akupunkturi kod ljudi. Ovo je materijalni trag našeg rada u prostoru...

I na kraju, treba naglasiti da je uravnotežen prostor velika pomoć našoj kreativnosti i akcijama, našim financijama i odnosima, ali nije čarobni štapić... Garancija? Pola čovjek, pola prostor. Ipak, čovjek je taj koji donosi odluke...

 
kreiranje "novog" prostora

Kao što smo vidjeli, svi mi smo živi dinamički energetski sustavi koji su u stalnom međudjelovanju s nježnim energijama iz naše okoline. Na protok životne energije snažno utječu boje, materijali, veličina i proporcije prostora. Čak i namještaj koji nas okružuje. U vašoj spavaćoj sobi, na primjer, šiljati predmeti koji su usmjereni prema vaše krevetu ili police koje su postavljene iznad vas mogu poremetiti vaš san. Ako crvena boja dominira vašom dnevnom sobom, češće se javljaju svađe, a tamne boje na stropu mogu značiti da vam je teško razviti pozitivnu viziju svog života. Određeni materijali mogu uzrokovati štetno djelovanje na vaše zdravlje i mogu, na primjer, dovesti do glavobolja ili problema na koži.

Male promjene mogu imati snažno djelovanje, i možda je potrebno učiniti mnogo manje nego što mislite kako bi promijenili vaš prostor u oazu radosti. Našim savjetom možemo vam pomoći da stvorite okolinu koja najbolje odgovara potrebama vas i vaše obitelji. Možemo vam pomoći s postojećim i novim građevinama. U slučaju zainteresiranosti kontaktirajte nas o vašim potrebama.

 
  Leos Gea d.o.o | Milna | Brač | Hrvatska | info@leosgea.com